Nu kör vi en tipspromenad som slår alla rekord!

För att vara med i tipspromenaden behöver “rörelse och riktning” vara aktiverat i din mobiltelefon. Du kan välja att gå 20 min eller 40 min och under din promenad kommer frågorna dyka upp i din telefon.

Tips! Lägg Tipspromenaden som app på din hemskärm genom att välja ”spara till hemskärm”.

Kul att du är med i Världens största tipspromenad!

Motionslandslaget fortsätter växa och med Världens största tipspromenad växlar vi upp arbetet med att få hela Sverige i rörelse. Testa din fotbollskunskap på Offsideredaktionens frågor eller varför inte utmana en kompis på Micael Dahlens frågor om lycka. Vi fyller på med nya frågor under hela året. Nu kör vi!

Med Motionslandslaget vill vi inspirera till rörelse

Våra sköna enkla liv med hemleveranser, elsparkcyklar och en oändlig ström av underhållning vore ju helt fantastiskt om det inte var för en sak. Stillasittandet tar sakta men säkert livet av oss. Våra hjärtan och lungor får inte tillräckligt med motion. Det gör oss sjuka och deppiga.

Därför har vi på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet startat Motionslandslaget. Vi måste hoppa upp ur soffan, kliva ur bilen, slita oss från skärmarna och använda våra kroppar. Världens största tipspromenad är en av många aktiviteter inom ramen för Motionslandslaget som ska göra det enklare att faktiskt få till den där vardagsmotionen.

Gå med du också på motionslandslaget.se.

Ju fler vi blir desto större chans har vi att göra Sverige till ett föregångsland för hälsa och välmående.

All rörelse räknas enligt WHO

Enligt WHO:s riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande är promenader en viktig form av fysisk aktivitet som kan bidra till att förbättra hälsan och minska risken för sjukdomar. WHO rekommenderar vuxna att få minst 20 minuter med måttlig fysisk aktivitet varje dag. Man ska även undvika att vara stillasittande under längre perioder. Ett bärande budskap är att all rörelse är positiv och att det är bättre att göra någon form av aktivitet än att inte göra
något alls.

Världens största tipspromenad är ett projekt som är finansierat av Svenskt Friluftsliv.

Logotyp Svenskt Friluftsliv